News - Events

Ενημερωτική εκδήλωση στα Ασκύφου, 11 Δεκεμβρίου 2018

11 December 2018

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς– Δυτικής Κρήτης σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας: Η περίπτωση της Αμπελιτσιάς», που θα γίνει την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18:30, στο χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου στα Ασκύφου.

Μέσα από το παράδειγμα της προσπάθειας για την προστασία της Αμπελιτσιάς, αυτού του ενδημικού και απειλούμενου δέντρου της Κρήτης, στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και η προώθηση των αξιών που συνδέονται με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των Λευκών Ορέων. Επιπλέον η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της ενεργής συμμετοχής των κατοίκων για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασκύφου και της Διεύθυνσης Δασών Χανίων στα πλαίσια του προγράμματος «Διατήρηση της Αμπελιτσιάς στην Κρήτη, 2017-2020». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο Φρίμπουργκ της Ελβετίας, που ειδικεύεται στη μελέτη σπάνιων και αρχαίων ειδών δέντρων, όπως η αμπελιτσιά, και υλοποιείται με το συντονισμό του ΜΑΙΧ και σε συνεργασία με όλες τις Διευθύνσεις Δασών της Κρήτης, με τοπικές Δημοτικές αρχές, σχολεία και άλλους φορείς.

Πρόγραμμα:

18:30 Καλωσόρισμα

19:00 «Λευκά Όρη: φύση και άνθρωπος», Δημήτρης Κοντάκος, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης

19:30 «Διατήρηση της αμπελιτσιάς στην Κρήτη», Ηλέκτρα Ρεμούνδου, ΜΑΙΧ

All news